Mindfulness grundkurs – Onlinecoachning med instruktör Jenny Törnblom

Rabatt: 25% Välkommen till en Grundkurs i Mindfulness
3.439,00 kr   2579 kr
Lägger i varukorgen
Mindfulness grundkurs – Onlinecoachning med instruktör Jenny Törnblom

E-kurs: Mindfulness vid stress grundkurs
Start- och avslutningsdatum: 21 april 2020 - 30 juni 2020
Coaching: Varannan tisdag kl 13-14
Pris: 2 579 kr (ord pris 3 439 kr) ink moms
Coach/lärare: Jenny Törnblom

Hur skulle det vara att gå in i sommaren och semestern med ökat lugn och ökad medvetenhet. Kunna göra kloka val utifrån en starkare grund av närvaro.

Med mindfulnessträning ökar du din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Att vara mer fokuserad på det du gör och minska påverkan av distraktioner och tankevandring. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär du dig bland annat att möta verkligheten som den är och tydligare se de vilka valmöjligheter vi har.

Mindfulness är väl beprövat vid stressproblematik, oro/ångest, sömnproblem och för att kunna hantera smärta och svårigheter i livet. Genom att införliva mindfulness i ditt liv på ett naturligt sätt så kan du också bättre ta tillvara det goda i livet.

Det är inte stress och tidspress som är problemet i vårt samhälle idag utan bristen på återhämtning.

Träning i mindfulness ger återhämtning och påverkar också hjärnan i positiv riktning (hämmar stresshormon, stressreaktioner, kampflyktbeteende, rädsloreaktioner och ältande m.m.)

Vem är Jenny Törnblom?

Jenny Törnblom kommer att vara den som coachar i denna kurs. Jenny är Hälsovägledare och har arbetat med stresshantering, mentalträning och hälsa/friskvård i ungefär 20 år och de senaste 7 åren på Mindfulnesscenter. 

Mindfulnessinstruktör Steg 1, Steg 2, inom skolan, för arbetsplatsen, vid ångest och depression, vid smärta och sjukdom samt medkänsla/compassion/CCT.

Jenny utbildar också våra instruktörer inom påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan.

 

Hur går träningen till?

Mindfulness vid stress är en e-kurs som innehåller 8 steg med formella mindfulnessövningar, vardagsövningar, råd och dokumentation. Stresstest och Mindfulnesstest som du akn välja att genomföra innan och efter programmet. Du kan göra personliga dagboksanteckningar samt välja intention inför varje övning.

Du tränar på egen hand 2X10 min/dag 5-6 dagar i veckan . Du tränar via dator, läs-/surfplatta eller smartphone.

6 st coachträffar online under kursperioden. Coachning sker genom gruppträffar i vårt nätklassrum (Zoom) med 1 tim/träff varannan vecka. Länk till klassrum tilldelas efter anmälan och bokning och i god tid innan första coachträffen.

Du kan passa på att utnyttja ditt friskvårdsbidrag, kanske vill du ge bort kursen i gåva till någon du känner,  eller köpa in till en medarbetare/anställd, eller ge dig själv en kurs för att kunna hantera vardagens stress och påfrestningar mer fördelaktigt eller kanske för egen personlig utveckling.

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. 

Upplägg    

  • Du följer e-kursen online via vår app i mobilen, via dator eller läsplatta. E-kursen, Mindfulness vid Stress, är ett program som innehåller 8 steg (veckor). Träningen sker 2 gånger per dag 10 minuter varje gång. Du kan genomföra träningen i din mobiltelefon, på läsplatta eller i din dator.
  • Jenny kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen. Den 21 april startar kursen på nätet, i ett klassrum online inbjudan kommer när det närmar sig, 1 gång/varannan vecka på tisdagar kl 13-14.

 

Träningsprogrammets upplägg    

Stresstest och Mindfulnesstest som du akn välja att genomföra innan och efter programmet.

Mindfulnessövningar:
Kroppsscanning , Andningsankare, Medvetna rörelser, Sittande meditation

Vardagsövningar exempel:
Stilla tankebruset, Öka din koncentration
Dokumentation där du kan läsa mer om stress samt fler enkla vardagsövningar.
Du kan under hela programmet följa din träning. Det finns möjlighet att skriva dagbok och välja olika intentioner med träningen.

Mindfulness är en mänsklig förmåga

Uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.

Att vara mindful handlar om att vara uppmärksam på ett särskilt sätt:

  • med en tydlig avsikt
  • i ögonblicket här och nu
  • utan att värdera det

Att leva mera i NUET, d.v.s. att vara mer koncentrerade på det som sker just nu och grubbla mindre över det som redan skett eller oroa oss mindre för vad som kanske kan hända. Vi lär oss hitta en bättre balans mellan nuet, vad som varit och framtiden.

I vardagen lär du dig att vara uppmärksam på det som sker, ögonblick för ögonblick.

Du blir medveten om när uppmärksamheten far i väg, t.ex. på grund av ditt eget tankeflöde eller yttre stimuli som att en mobiltelefon ringer.

Du tränar dig i att ta tillbaka uppmärksamheten på det du vill när den far i väg, för det gör den.

Mindfulnessträningen hjälper dig även behålla uppmärksamheten där du vill ha den – under längre och längre perioder.

Vid bland annat stresshantering, avspänning och uppmärksamhetsträning är mindfulness ett viktigt hjälpmedel. Det används ofta inom psykologisk och medicinsk behandling för att t.ex. förbättra sömnen, hantera smärta och kronisk sjukdom samt öka livskvaliteten. I ditt vardagliga liv är mindfulness ett bra verktyg för  att hantera de svårigheter som vi alla möter i livet.