Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom

Med detta träningsprogram i Mindfulness får du lära dig ett sätt att hantera smärta. Kursen i mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom är särskilt riktad till dig som lever med långvariga hälsoproblem av något slag, eller som lever med mycket stress.
743 kr
Lägger i varukorgen
Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom

Vi erbjuder dig en strukturerad kurs i mindfulness på din dator eller smartphone under 8-12 veckor. Här får du redskap som du kan använda i ditt liv för att hantera smärta och långvarig sjukdom.

Kursen har vi utvecklat tillsammans med Vidyamala Burch och teamet på Breathworks i England. Vidyamala har mer än 35 års erfarenhet av Mindfulnessträning. Det område som Vidyamala främst är intresserad av och har fördjupat sig i är att tillämpa mindfulness inom hälsans område, utifrån sin upplevelse av att leva med kronisk smärta på grund av skador på ryggraden som hon ådrog sig som ung kvinna.

Nu undervisar Vidyamala internationellt med utgångspunkt i sina erfarenheter både av mindfulness och av att leva med smärta och funktionsnedsättning. 

Hur fungerar då programmet?

Det enda du behöver göra är att ta en paus i cirka 10 minuter två gånger om dagen för att göra dina övningar i mindfulness eller medveten närvaro.

Du kommer att bli vägledd genom en serie övningar och meditationer medan du sitter vid datorn eller använder din smartphone. Du behöver ingen särskild utrustning och inte heller några förkunskaper – bara en villighet att pröva att göra övningarna och lära dig av dina erfarenheter steg för steg. Du kommer också att få en serie med ”övningar för medveten närvaro i ditt dagliga liv” att göra varje dag.

Det är enkla övningar som hjälper dig att hantera din energi och uthållighet med större balans och lätthet och att vara mera vaken och närvarande i allt det som händer i ditt dagliga liv.

Mindfulnessträningen i det här programmet kommer att hjälpa dig att känna att du har mera kontroll över ditt liv i stället för att känna dig som ett offer för omständigheterna, och den hjälper dig också att föra in mera färg och glädje i dina upplevelser. För mer praktisk information om själva programmet, se den separata introduktionsvideon.

För alla som lever med olika slags hälsoproblem är det lätt att fångas i en inre kamp mot våra omständigheter, vilket naturligtvis tar på krafterna, eller också kanske vi bara flyter med och har en vag känsla av hopplöshet och uppgivenhet och känner oss allmänt överväldigade. Allt detta är helt förståeligt, men vi kan övervinna sådana här tendenser med hjälp av mindfulness och medveten närvaro.

Hur går träningen till?
Mindfulness kan man träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom är ett program som innehåller 8 steg/teman. Träningen sker 2 gånger per dag ca 10 minuter varje gång.

Träningsprogrammet innehåller
Stresstest och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet. Programmet innehåller också en uppsättning dokument som hjälper dig till mer kunskap kring dig själv och din sjukdom/smärta.

Mindfulnessövningar:
Kroppsscanning , Andningsankare, Medvetna rörelser, Vänlighet strömmar in, Välbehagets skatter, Vänligt förhållningssätt till dig själv, Vänligt förhållningssätt till andra

Vardagsövningar exempel:
Medkänsla med sig själv - acceptans, Leva med möjlighet att välja

Du kan under hela programmet följa din träning. Det finns möjlighet att skriva dagbok och välja olika intentioner med träningen.

Pris
Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom, ord.pris 744 kr inkl. moms
Efter genomgånget program har du kvar det och kan repetera de övningar du vill. 

Under hösten kommer köpta e-kurser att, 6 månader efter genomfört köp, gå över i en löpande prenumeration. Vi kommer att informera om detta i god tid innan och det är frivilligt att prenumerera vidare. 

Om du vill köpa och ge bort ett program till någon annan så kan vi hjälpa dig med detta, maila då utbildning@mindfulnesscenter.se

Här berättar Ola Schenström kort om programmet.

Introduktionsvideo from Mindfulnesscenter on Vimeo.